NVPO automatiseert ledenproces middels hedendaags platform

De Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO) zocht als multidisciplinaire beroepsvereniging een solide en duurzaam systeem om hun processen in onder te brengen. Met het platform van LMDW Products is de gehele ledenadministratie en het Deskundigenbestand inclusief goedkeuringsprocessen gerealiseerd in een moderne online omgeving. Het platform is volledig modulair en aanpasbaar, wat het voor de NVPO mogelijk heeft gemaakt om deze ook qua uitstraling geheel aan te laten sluiten bij de eigen huisstijl. Samen resulteert dit in een gebruiksvriendelijke en geïntegreerde ervaring voor de leden en deskundigen van de NVPO.

Van blauwdruk naar datamigratie naar livegang

Allereerst is concreet gemaakt hoe het platform van LMDW Products zo optimaal mogelijk kon worden ingericht om de doelen van de NVPO te bereiken en te realiseren. Vervolgens zijn de basisprocessen van de NVPO ingericht binnen de flexibele mogelijkheden van het platform. Nadat voor iedereen helder was hoe dit zou gaan werken, konden de gegevens van alle leden uit het oude administratiesysteem worden overgezet naar het nieuwe platform.

Toen het platform gereed was hebben de bestaande leden en deskundigen de introductiemail ontvangen waarin het nieuwe platform werd toegelicht, en is de knop omgezet zodat iedereen zich kon registreren als lid en/of deskundige. Daarmee is de NVPO overgegaan op een hedendaags modern platform dat centraal wordt doorontwikkeld en meegaat met de tijd.

Eén persoonlijke taken inbox voor alle basisprocessen en betalingen

Het platform van LMDW Products stelt de NVPO in staat om hun te processen voor het grootste deel te automatiseren. De goedkeuring van nieuwe leden en deskundigen verloopt voor alle betrokkenen centraal via ieders individuele taken inbox. Iemand registreert zich, en het secretariaat ontvangt in hun taken inbox de inschrijving om deze te beoordelen. Als er extra input nodig is bij de inschrijving krijgt de inschrijver deze feedback weer terug in de eigen taken inbox.

Nadat iemand is goedgekeurd volgt een betaalverzoek en kan worden betaald via iDeal, automatische incasso via iDeal of handmatige overboeking – nuttig bij betaling door een werkgever op basis van een declaratie (er zijn overigens nog veel meer betaalmogelijkheden mogelijk in het platform). Omdat het platform alle betalingen automatisch verwerkt, blijft er voor de NVPO tijd over om te focussen op zaken die er echt toe doen: het contact met de leden en deskundigen.

Gebruiksgemak en tijdsbesparing voor alle betrokkenen

De mogelijkheid om met bijvoorbeeld iDeal te betalen zorgt voor een stuk gebruiksgemak en tijdsbesparing: leden loggen in en betalen hun contributie zoals ze dat gewend zijn bij bijvoorbeeld Netflix of Spotify. Het secretariaat hoeft enkel in te grijpen als er wordt afgeweken van het vooraf bepaalde proces, zoals bij verzuim tot betalen nadat de automatische herinneringen zijn verzonden. Voor alle betrokkenen wordt hierdoor helder wat er gebeurt en is gebeurd, en zijn bijvoorbeeld ook pdf-facturen centraal beschikbaar voor leden in hun account.

Aanvullende unieke content alleen beschikbaar voor leden

Een platform zoals LMDW Products dat aanbiedt is nooit een doel op zich, het is altijd een middel. Voor de NVPO is het een middel om leden en deskundigen met elkaar te verbinden, maar hen ook op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in het vakgebied psychosociale oncologie. Het platform faciliteert hierin door een visueel aantrekkelijke plek te bieden voor de laatste informatie, door gemak te bieden omtrent betalingen voor leden, maar ook door leden iets extra’s te bieden.

Leden loggen in op het platform om de contributie te betalen. Nadat zij zijn ingelogd kunnen ze, zeer binnenkort, echter ook informatie en content tot zich nemen die alleen voor leden beschikbaar is. Sinds december 2020 is het voor ingelogde leden van de NVPO mogelijk om het kwartaaltijdschrift Psychosociale Oncologie ook online te lezen. Daarnaast gaan leden meer exclusieve verdiepende informatie en content vinden in het platform (o.a. n.a.v. de actuele berichtgeving in het tijdschrift). Daarmee helpt het platform de NVPO om iets unieks te bieden voor zorgprofessionals in de psychosociale oncologie, wat tevens een van de stimulansen is om lid te worden. Uiteindelijk zijn het immers de inspanningen van de leden en bestuursleden wat maken dat de NVPO de beroepsvereniging is in de psychosociale oncologie sinds 1993.

LMDW Products is trots dat het platform daar een steentje aan kan bijdragen.

 

Bent u benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.

Mail naar info@lmdw.nl, bel met 020-323-0274, of vul het contactformulier in: